Edith Eeltink

Wie is dat?

Ik ben Edith Eeltink en ik heb een heel arsenaal aan opleidingen en trainingen gedaan, zodat ik mezelf gecertificeerd NLP master practitioner, gezondheidscoach en Integratief psychosociaal therapeut en hypnotherapeut mag noemen. Ook was ik verpleegkundige en ben ik leerkracht basisonderwijs en gedragsspecialist.  In chronologische volgorde geef ik een korte uitleg wat deze opleidingen betekenen, voor mij, maar zeker ook voor cliënten:

Ik begon na het VWO als verpleegkundige, wat ik al vanaf mijn vroege jeugd wilde worden. Een geweldig beroep. Ik heb jaren met plezier gewerkt, zowel in (academische) ziekenhuizen, alsook in de wijkkraamzorg en de ouderenzorg.
 

Tijdens de basisschoolleeftijd van onze kinderen ben ik actief betrokken geweest bij hun school, o.a. via de ouderraad en de MR. Zodoende kreeg ik een kijkje in de keuken van het onderwijs. Ik heb de opleiding ‘leerkracht basisonderwijs’ afgerond en ben eerst in het regulier basisonderwijs gaan werken en werk nu nog enkele dagen in de week in het speciaal basisonderwijs. Om me verder te verdiepen in dit vak heb ik meerdere post-HBO opleidingen gedaan, onder andere die van gedragsspecialist in het onderwijs. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met NLP.

NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren: een model, waarbij je gebruikt maakt van verschillende technieken voor effectieve communicatie en doelgerichte verandering. Denk bijvoorbeeld aan fobieën, gebrek aan zelfvertrouwen, of klachten die stressgerelateerd zijn. Het kan ook een wat vager gevoel zijn: niet precies weten wat er is, maar je voelt je niet zoals je zou wensen of gewend bent. Het fijne van NLP is, dat je het ‘innerlijk weten’, je eigen kracht en mogelijkheden inzet om het doel te bereiken.
Als NLP-er ben ik lid van de NvNLP, de Nederlandse Vereniging van NLP.

Ook heb ik als master-practitioner de HCT gevolgd: de health certification training. Daardoor kan ik mezelf ook gezondheidscoach noemen. Deze training heb ik gevolgd bij Robert Dilts, Tim Hallbom en Suzi Smith. Tijdens de HCT ontmoette ik een hypnotherapeut en heb ik van Tim Hallbom een mooie demo gezien. Daardoor zag ik, dat er mogelijkheden zijn om iemand met behulp van zijn ‘wijze deel’, ofwel je onbewuste, blijvend te veranderen en je doel te bereiken. Dit wordt gedaan door het inzetten van trance: een naar binnen gerichte, andere laag van bewustzijn.

Ik ben de opleiding gaan volgen bij Academie Hypnos in Bussum en ben nu ook gecertificeerd integratief psychosociaal therapeut en hypnotherapeut. Ook heb ik daar de opleiding gevolgd tot therapeutisch begeleider van familieopstellingen. Als hypnotherapeut ben ik  aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH), hier kunnen zich alleen therapeuten aansluiten die tenminste een driejarige beroepsopleiding succesvol hebben afgerond. 

Naar mijn idee vloeien al mijn opleidingen en beroepen in elkaar over: het (weer) op weg helpen van mensen met behulp van hun eigen mogelijkheden, hun eigen innerlijke hulpbronnen. Veel gedrag wordt bepaald door onbewuste processen, zoals bijvoorbeeld vroegere ervaringen en gevoelens die nog niet zijn verwerkt. Ook belemmerende overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat iemand niet vrijuit kan leven. Met alles wat ik geleerd heb in opleidingen en natuurlijk veel ervaring kan ik je begeleiden om te bereiken wat je graag zou willen. Ik zou zeggen: welkom!

Beroepsverenigingen